Back to All Events

Hess - Winter - Huntley kommer og spiler

  • Café Mirum Jernbanevej 3B 2800 Kongens Lyngby Denmark (map)

Det er med stor glæde at vi nu kan fortælle at jazztrioen Hess - Winter - Huntley starter deres Danmarkstourné her i café Mirum.

 De tre musikere har i forskellige konstellationer spillet og turneret sammen i mange år. De har et lang musikalsk og personligt venskab og en speciel indbyrdes musikalsk forståelse.

I 2017 dannede de trioén Hess Winter Huntley, som spillede en række koncerter i Japan, Danmark og Finland.

I forbindelse med Vinterjazz 2018, spillede de flere koncerter og indspillede materialet til deres nye CD “YOU”.

Siden da har de turneret og spillet sammen bla. i Japan og norden og er i 2022 efter Coronapause på en ny turné i Skandinavien.

Musikken er en blanding af selvskrevne numre og kendte standards. Smile, My Heart Belongs to daddy og Young at Heart tilhører den sidste kategori.

Trioen arbejder ikke kun med melodierne. De arbejder også med teksturen, følelsen, strukturen og sjælen i musikken og i mødet mellem de tre. Det er der, hvor man som lytter finder grunden til, at pladen skal høres. Deres rolige, modne og afklarede måde at finde i musikken er beroligende dejlig.

Vi føres med ind i deres musikalske verden, hvor numrene skrevet af henholdsvis Hess og Winter står godt sammen med de kendte numre. Endnu en gang har Emil Hess lavet et album som du bliver nødt til at høre, hvis du vel at mærke har sans for velspillet jazz.

Niles Overgaard Jazznyt.com

Emil Hess www.emilhess.dk

Saxofonist & komponist bosat i København, Danmark. Har lavet 400 kompositioner og produceret 17 album. Han har spillet mere end 1500 koncerter på festivaler og klubber i Japan, Kina, Europa og USA. Har spillet og indspillet med Mulgrew Miller, Lars Jansson, Thomas Clausen, Marilyn Mazur blandt andre. Vinder af Danish Music Award jazz 2014 for bedste danske jazzudgivelse. Niklas Winter www.niklaswinter.com er Finskjazzguitarist og komponist. Winter har lavet mange plader som leder og har været aktiv som sidemand i flere bands. Han driver også sit eget jazzlabel Abovoice. I løbet af årene har Winter optrådt med; Kenny Wheeler, Henry Lowther, Ted Curson, Lars Jansson, Jukkis Uotila,....

Richard Huntley www.rlhuntley.com

Amerikansk trommeslager med et fantastisk groove og swing. Har i mere end 20 år været et travlt medlem af New York Jazz- scenen. Nu bosat i Austin Texas. Har spillet over hele verden med mange forskellige konstellationer. Blandt andre Andrew De Angelo, Billy Drewes, Mulgrew Miller, Lew Soloff.

Entréprisen er kun 100kr for en forrygende aften i jazzens tegn, forudbestilling er nødvendig, hvis man vil være sikret en plads.

På aftenen kan der købes forskellige små tapasanretninger, som kan sammensættes alt efter, hvor sulten man er. Køkkenet er åbent indtil umiddelbart før musikken går på kl. 19.30, herefter kan der kun købes drikkevarer og snacks.